注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

一個人的狂歡

 
 
 

日志

 
 

Tell me why  

2011-07-24 08:29:45|  分类: 芝麻綠豆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

兩個人喺埋一齊,因為妳要複習所以好少見面,想高考之後見個面難道要求太高?!

前晚通宵,結果尋晚寧願喺辦公室無所事事都唔翻去瞓,叫妳早啲翻去瞓覺,結果就快一點鐘先翻宿舍,叫妳到咗就發條短信俾我,難道噉樣又係要求太高?! 難道呢個都算係我自私?!

我的確自私! 因為我一直以為,只要付出足夠嘅關心同著緊,應該會換來至起碼係我值得嘅重視. 但結果呢?! 唔好責怪我自私,唔好責怪我做所有嘢都係為咗自己,唔好話我唔甘心. 喺呢個時候,就算唔甘心都係正常吧! 難道想用愛去換愛又有錯?! #引導我笑著去忍受,閉上眼可會感悔疚?#

係咪因為樣嘅問題?!

如果換著係一個靚仔做呢啲事情,妳仲會話唔夠愛我咩?! 妳仲會覺得我箍得妳太緊咩?!

而妳,又會唔會積極一啲回我嘅短信? 會多聽我話一啲?!

係! 我從來都冇,但此刻我真係將所有事情都推到外貌呢個問題上! 我係質疑! 我質疑妳哋都以貌取人! 包括所有我為佢付出過,或者愛過,甚至深愛過嘅人! 因為我真係嬲!

如果話係愛情要求高都算啦! 點解友情有時候都會如此?! 我平時一直都聽妳講,有時只係想妳多聽我講一啲,點解噉都唔得?! 點解次次都係有妳講冇我講?! 好啦,為咗維持呢段友情,我已經改咗,就妳. 之後我唔開心嘅時候,我都係聽妳講,然後令自己平靜翻. 但,點解我要被迫做呢啲改變?!

似乎我一直處於呢種地位! 如果我唔係獅子,依家係咪會冇咁激動? 係咪一直以來你哋所有人都冇錯,全部都係我錯曬?! 我錯就錯在想得到重視! 只要我想得到啲乜嘢,就會俾人話我飢渴,係咪我就註定唔應該有乜嘢期盼?!

係咪唔夠靚仔就註定要柄埋一二邊?! 係咪?!

你哋,睇到呢篇嘢嘅你哋! 唔好諗住反駁我先! 諗下係咪真係噉樣! 雖然我好激動但我冇失去理智! 我對好多嘢都冇自信,但我仲係相信,唔會有好多人可以輕易駁倒一個理智嘅我!

  评论这张
 
阅读(38)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017